Om Enoteca Svanen

Enoteca Svanen er en klassisk italiensk kaffe- og vinbar som ligger i de tradisjonsrike lokalene til det gamle Svaneapoteket midt på Karl Johans gate i Oslo. Vårt mål er å være et mini-Italia midt i sentrale Oslo. Enoteca Svanen er åpen fra tidlig om morgenen til langt på natt.


"Enoteca" er et italiensk ord for det som opprinnelig var en butikk som solgte lokal vin, men som i dag mer og mer også betyr vinbar/restaurant. Vi serverer kaffe og deilig bakverk fra tidlig om morgenen og på dagtid, før vi blir til vinbar med cocktails utover kvelden og natten. Som i Italia, setter vi på fredager kl. 16.00 frem gratis Aperitivo med oster, skinker, pølser, oliven og div tapenader.

Vi serverer

• Et bredt utvalg av alle typer kaffe og te
• Noe søtt og godt til kaffen
• Egenimporterte viner, med vekt på Toskanske produsenter
* Brunello og Vino Nobile utvalg uten sidestykke i Norge.
• 130 - 160 eksklusive viner på glass
• Et godt utvalg av Champagne, Spumante og Prosecco.
• Mange spennende sorter øl på fat og flaske
• Et tidsriktig og spennende utvalg av cocktailer
Her kan du se en oversikt over våre lokale italienske vin og øl produsenter

Historien om lokalene

Arkitekt Ove Laurentius Ekman (1847 - 1921) har tegnet både bygningen og Svaneapotekets interiør. Bygningen ble byggemeldt 22. juni 1895 med apoteker Waldemar Eckell som byggherre. Den 3. desember 1896 flyttet "Svanen" inn i sine nye lokaler i den nyoppførte gården mellom Stortorvet og Karl Johans gate.

Bygningen var moderne for sin tid med en av Kristianias første sertifiserte personheiser og en passasje mellom Karl Johans gate og Torvet og med store speilglassvinduer inn til apotekets "officin". Interiøret i apoteket er ansett som Oslos best bevarte butikklokale fra før århundreskiftet, unikt i landsammenheng, men regnes også som et av Europas vakreste bevarte butikkinteriører (Kilde: Byantikvaren).

Oppgraderingen fra apotek til kaffe- og vinbar er gjennomført med stor omtanke for de gamle lokalene, og bare nødvendige endringer er foretatt. Mange vil kjenne seg igjen foran bardisken, men vi har åpnet opp bakrommene slik at kundene kan oppleve hvordan det også har sett ut der. Et av kontorene er blitt et lite chambre séparée med plass til fire personer. Les hele historien om lokalene til Enoteca Svanen her

Utvidelse

I kjelleren åpner vi vinteren 2016 "Cantina Cigno" med tilknytning til første etasje. Totalt har vi da plass til rundt 100 personer, i tillegg til 25 uteplasser på Karl Johan.

Publikum

Enoteca Svanen henvender seg til et voksent publikum, og har en nedre aldersgrense på 25 år etter kl 20.00.

Eiere

Enoteca Svanen drives og eies av Almskog og Bjørung Utvikling AS, som Odd Gunnar Bjørung (t.h) og Thomas Almskog (t.v) står bak. Her sett sammen med Natale Violini som driver Enoteca Svanen i Montalcino.

Odd Bjørung og Thomas Almskog er innehavere av Enoteca Svanen